Rust programlarında veriler belleğin üç ayrı bölgesinde depolanırlar:
Data memory - Belleğin Veri Bölgesi olarak telaffuz edebileceğimiz bu bölüm, program işletildiği müddetçe değerlendirilecek sabit uzunluktaki statik verileri saklamak için kullanılır. İlk rust programımızda ekrana yazdırdığımız "Merhaba Dünya!" cümlesi, aslında değiştirilemeyen ve sadece tek noktadan okunabilen bir byte koleksiyonu olduğundan bu bölgeye yerleştirilir. Belirgin konumları ve sabit uzunlukları ile derleyicilerin pek çok iyileştirme yapabildiği bu verilerin saklandığı veri bölümü* çok hızlı olarak kabul edilmektedir.
Stack memory - Belleğin Yığın Bölgesi olarak telaffuz edebileceğimiz bu bölüm, bir işlev içinde değişken olarak bildirilen verilerin tutulduğu bölgedir. Belleğin bu konumu işlev çağrısı süresince hiçbir zaman değişmediğinden, veri erişim hızı derleyici iyileştirmeleri sayesinde epeyce arttırılır.
Heap memory - Belleğin Öbek Bölgesi şeklinde telaffuz edebileceğimiz bu bölüm, programın işletilmesi sırasında yani çalışma zamanında oluşturulan veriler için kullanılır. Bu bölgedeki veriler eklenebilir, taşınabilir, silinebilir, ve hatta yeniden boyutlandırılabilir haldedir. Bu bölge dinamik yapıda olduğundan, her ne kadar hız bakımından yığından bellek bölgesinden geri kalıyor görünse de, belleğin yaratıcı biçimde kullanılmasına izin verir. Bu bölgeye veri ekleme işlemine bellek ayırma, bu bölümden veri silme işlemine de belleği iade etme adı verilmektedir.